Innovaatioiden kaupallistaminen myynnin ja tuotesuunnittelun vuoropuheluna

aeroplane aircraft airplane aviation
Photo by Pixabay on Pexels.com

Suomalaisissa teknologiayhtiöissä innovoinnin moodia on jo käännetty tuotelähtöisestä asiakaslähtöiseen. Tämä on johtanut myyntinäkökulman läsnäoloon tuote- ja palvelusuunnittelussa. Kuinka pitkällä tässä ollaan?

Innovaatioiden kaupallistamisessa keskeiseksi menestystekijäksi nousee myyntitiimin ja tuotekehitystiimin vuoropuhelun ajoitus ja laatu. Tuotekehityksen ja kaupallisen mallin määrittelyiden tulee kulkea käsi kädessä läpi kehitystyön – sen sijaan että kaupallistamisratkaisua mietittäisiin vasta tuotteen ollessa viimeistelyvaiheessa.

Ratkaisun iterointi tuotekehitysprojektissa eri roolien välillä pakottaa esille kysymyksiä, jotka muuten tulisivat esitetyiksi liian myöhään. Ne voivat liittyä kohderyhmiin, asiakkaan päätöksentekoon tai ostamisen esteiden tunnistamiseen. Tuotekehittäjien tulisi aikaisessa vaiheessa ymmärtää, kuinka innovaatio myydään asiakkaalle, sillä se voi vaikuttaa ratkaisun ilmiasuun.  Sparraus ja yhteinen protoilu läpi tuotekehitysprojektin luo edellytykset yksilöiden erilaisten osaamisten jalostamiseksi loistavaksi yhteiseksi ratkaisuksi. Näin hyödynnetään organisaation kollektiivista älyä.

Muutoksen tukeminen on osa kaupallistamisratkaisua. Innovaatio voi muuttaa asiakkaan organisaatiossa prosesseja, rooleja tai tiedon johtamista. Myynnillä ja toimitustiimeillä tulee olla kyky muotoilla ratkaisu asiakkaan näköiseksi yhteiskehittämisen kautta. Osaamisvaatimukset toimittavassa organisaatiossa kasvavat, kun tulee hallita asiakkaan valmentaminen, käyttöönotto – ja niihin liittyvät metodit. Tämäkin on osa tuotekehitysprosessia.

Tiimimme tuo mukanaan yhteiskehittämisen ympäristöihin hybridisimulaatiot, online sprintit ja online co-working 24/7 ympäristöt. Niillä tuetaan vuoropuhelua ja asiakasnäkökulman vahvaa läsnäoloa. Yhteiskehittämisen tuloksena synnytetään kaupallisesti vetovoimaisia ratkaisuja. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s