Entä jos strategia syntyisi simulaatioista

Laitetaan johtoryhmä simuloimaan oman organisaationsa lähitulevaisuutta.

Jätetään käsitteet visio, arvot, strategia, SWOT ja toimintasuunnitelmat hetkeksi sivuun. Sen sijaan käynnistetään strategiatyö simulaatioista: kukin johtoryhmän jäsen laatii itsenäisesti oman käsikirjoituksensa toimintaympäristön muutokselle ja organisaation valinnoista. Tämä on tärkeää: ei rajata työskentelyä kunkin omaan liiketoiminta-alueeseen, vaan keskitytään yhteiseen isoon kuvaan. Näin tuotettujen käsikirjoitusten erilaisuus suurella todennäköisyydellä yllättää kaikki, koska strategian formaatti on todennäköisesti uusi.

Simulaatioissa erilaisten skenaarioiden benchmarkaaminen on mielenkiintoisin vaihe. Tässä vaiheessa mennään erilaisten kehityspolkujen takana oleviin erilaisiin ajattelumalleihin. Tällainen logiikkatestaaminen on kollegoiden välistä vuoropuhelua, josta vaiheittain rakentuu synteesi. Tämä on haastavin vaihe – mutta myös antavin. Ymmärretään erilaiset ajattelumallit, mutta niistä rutistetaan yhteinen matkakertomus.

Strategiatyöskentelyn formaatti on tärkeä: johtoryhmä laitetaan tarinoimaan, matkan johtajiksi oman organisaation tulevaisuuteen – ja sovittamaan erilaisia näkemyksiä kriittisistä menestystekijöistä yhteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s