Unohda aivoriihet, sovella Brainwritingia

Aivoriihi on otsikko anarkistiselle ideoinnille. Se ei ole todellinen metodi, vaan villi kerääntyminen luovuuden nimissä.  Siihen sisältyy useita heikkouksia, kuten hiljaisten älykköjen jääminen ryhmässä taustalle. Se, joka huutaa ensimmäiseksi ja kovimmin, valtaa ryhmän ajatukset.

Tämä ajatus sai vauhtia Loran Nordgrenin (Kellogg-yliopiston professori) kommenteista Fast Companyn jutussa http://www.fastcompany.com/3033567/agendas/brainstorming-doesnt-work-try-this-technique-instead.  Hän varoittaa sellaisista luovuustekniikoista, joissa ryhmä ankkuroituu liian aikaisin johonkin ideaan tai sortavat hiljaisempaa enemmistöä. Tässä yhteydessä Nordgren suosittelee ”Brainwriting” tekniikkaa, jossa ideoiden tuottaminen ja ryhmäkeskustelu tapahtuvat erikseen. Ideat esitellään tasapuolisesti ja anonyymeina, jolloin ne eivät seuraa perinteistä työympäristön nokkimisjärjestystä. Tämä antaa paremmin tilaa erilaisille ajatuksille.  Juttu kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan brainwritingilla syntyy 42% enemmän aitoja uusia ideoita verrattuna brainstormingiin.

Jutulta olisin kaivannut vielä hyvää kuvausta siitä, kuinka laadukkaita ideoita jalostetaan valmiiksi ratkaisuiksi, mutta siihen palaankin pian …

Yksi kommentti artikkeliin ”Unohda aivoriihet, sovella Brainwritingia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s