Simuloinnilla voi ratkaista mitä tahansa

Simuloinnilla voi ratkaista mitä tahansa liike-elämän haasteita.

Itse asiassa simulointi on kaikkein paras metodi useimpien vaativien ongelmien ratkaisuun. Simuloinnin vaiheita ovat protoilu, variointi, synteesi, testaaminen ja käsikirjoittaminen.

Protoilu

Protoiltaessa haetaan uusia tapoja olla arvokas asiakkaalle. Protovaiheessa tuotetaan lukuisia erilaisia ratkaisuaihioita. Niitä jalostetaan yhdessä, sparraten tiimin kesken.

Simulointi  (variointi) 

Protoilua seuraa simulointi, jonka aikana erilaisia ratkaisuja yhdistetään. Sisältöjä kelataan, leikataan, liimataan, väritetään, palasia vaihdetaan ja muovaillaan. Protoja varioidaan yhä uudelleen vetovoimaisimman ratkaisun löytämiseksi. Kuulostaa askartelukerholta – ja tavallaan sitähän se onkin.

Synteesi

Protoista tuotetaan synteesi, mutta protoista jää tähteeksi herkkuja, joita ei unohdeta. Niistä voidaan löytää myöhemmin lisämausteita.

Jokaisella yksilöllä on omanlainen ajattelumallinsa parhaasta ratkaisusta. Siksi synteesi on vaiheista haastavin. Kaikkien pitää kuunnella, sparrata, haastaa ja logiikkatestata – lopulta hyvä ratkaisu harvoin on kuitenkaan kompromissi kaikista protoista. Lopputulos kirjataan konseptikuvaukseksi – käsikirjoitukseksi asiakkuudesta – jonka formaatti voi olla asiakkaan matkan kuvaus; sisältäen kohtaamiset, ympäristöt, dialogin ja kokemukset.

Työn ohjaajan rooli

Simuloinnissa ihmiset jakavat osaamistaan ja kokemuksiaan. Työn ohjaajan roolina on haastaa ja yhdistää näkemyksiä. Prosessi tuottaa usein valtavan paljon materiaalia. Ohjaaja ryhmittää sisältöraaka-aineen järkeviksi kokonaisuuksiksi. Tämä kaikki vaatii kokemusta ja metodin hallintaa. Työn ohjaaja on myös innostaja, osallistaja ja ajatusmallien haastaja.

Meille omanlaista

Steps Aheadin tiimin tapa simuloida tulee yli vuosikymmenen moderointikokemuksesta. Omanlaista meille on tapa, jolla työskentelyyn otetaan mukaan asiakasnäkökulma. Puhumme asiakasempatiasta ja tunnistamme asiakkuuden totuuden hetket. Tuotamme tarinoita asiakkaan uudesta elämästä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s